Záhradné práce sú dôležitou súčasťou udržiavania krásneho a zdravého záhradného priestoru. Avšak, správne načasovanie ich realizácie má zásadný

vplyv na úspech týchto prác.

V období, keď sa rastliny začínajú prebúdzať zo zimného spánku, je dôležité zabezpečiť im dostatočnú vlhkosť. Zavlažovací systém by mal byť preto pripravený na sezónu a dôkladne skontrolovaný pred prvým použitím. Ak potrebujete vybudovať zavlažovací systém od nuly, existuje niekoľko možností ako napríklad automatické zavlažovanie pomocou hadíc, trysiek alebo kvapkových hadíc.

Okrem zavlažovania, je dôležité zahrnúť aj kontrolu a úpravu pôdy, odstraňovanie buriny a rez stromov a kríkov. Takto vaša záhrada zostane krásnym a príjemným miestom na trávenie času vonku počas celého roka.

Zimný rez ovocných stromov sa vykonáva v období vegetačného pokoja, teda v zime. Tento rez pomáha stimulovať rast a umožňuje lepšie presvetlenie a prevzdušnenie koruny.

Je dôležité si uvedomiť, že každá rastlina má svoje vlastné potreby a optimálny čas na práce sa môže líšiť. Svoje pochybnosti konzultujte s odborníkmi alebo skontrolujte pokyny pre konkrétnu rastlinu pretým, než sa začne s prácami.